top of page

НАШАТА ИСТОРИЯ

Мечта, квалификация и отдаденост

Годината е 1992 г., когато две млади вдъхновени зъболекарки и приятелки, решават да отворят своя първи частен стоматологичен кабинет в малко двустайно помещение под наем на ул. Денкоглу в центъра на София. Въпреки трудните тогава времена, техният стремеж да осигуряват висококачествено стоматологично лечение и грижа за своите пациенти е това, което ги води напред  и мотивира да се развират и усъвършенстват. Близо 30 години по-късно, множество завършени курсове за следдипломна квалификация и на почти три пъти по-голяма площ,  ProDent Clinic e третият кабинет на д-р Албена Веселинова, където тя продължава със същия ентусиазъм и вдъхновение да се грижи за усмивките на своите пациенти.

 

Израснала в семейството на отдаден стоматолог и целеустремен млад УНГ- специалист, бъдещ професор,  д-р Мария Бенчева още от малка е свидетел на професионализма и посвещението на своите родители, които те влагат в лечението за своите пациенти.

Желанието да стане висококвалифициран специалист на световно ниво я отвежда на хиляди километри далеч от дома - в Бон, Германия, където тя следва стоматология и завършва с отличие през 2011 г. Тогава, още преди да държи официално своята диплома в ръка, тя получава и първото си предложение за работа - да се присъедини към екипа на университетската клиника в Бон като асистент и бъдещ преподавател. Привлекателно предложение, към което тя се връща 3 години по-късно, вече натрупала своя първи опит като стоматолог в реномирана частна дентална практика в центъра на Бон. Следват 4 години на динамична клинична и научна работа в катедрата по протетична стоматология на Университета Бон, защита на докторска дисертация и придобиването на една от най-престижните специалности по протетична стоматология в Германия. След близо 7 години от дипломирането й и 13 години в Германия, д-р Бенчева се озовава пред трудния избор, съпътстващ всеки млад дентален лекар, къде да открие своята частна практика и как да продължи професионалният си път.

 

И тогава желанието да е близо до своето семейство и приятели, както и мотивацията да донесе, прилага и предава наученото от Германия в родната си страна надделяват. 2019 г. д-р Мария Бенчева се присъединява към екипа на ProDent Clinic с много ентусиазъм и твърдо решена да интегрира и развива немската прецизност, последователност и качество на работа в ежедневната си дентална практика, именно в България.

 

Различни пътища, множество пропътувани километри и безброй изчетени страници, нови методи на работа и усъвършенствани материали - но както преди 30 години, така и сега, нашата цел остава една и съща - да даваме на нашите пациенти стоматологично лечение на най-високо ниво, дълготрайни резултати и самочувствието да имат здрава и красива усмивка!

 

       

Заповядайте при нас и ни разкажете от какво имате нужда.

Нашият екип с удоволствие ще Ви посрещне!

Запишете си час днес!

РАБОТНО ВРЕМЕ

С предварително  уговорен час

понеделник - петък: 8:00 - 17:30
събота и неделя: почивни дни

ProDent_01_edited.jpg
bottom of page