top of page

ТЕРАПЕВТИЧЕН СПЕКТЪР

ИНДИВИДУАЛНА ГРИЖА ЗА ВАШАТА УСМИВКА

Независимо дали идвате за профилактичен преглед или за по-комплексно дентално лечение, високо квалифицираният ни екип от специалисти е готов да отговори на Вашите индивидуални нужди. 

 

Нашият стремеж е да Ви предложим дентална медицина на най-високо световно ниво, максимално щадяща Вашите естествени зъби. Чрез използването на съвременни минимално инвазивни методи ние имаме възможност да възстановим и запазим дори и зъби, за които преди години не би имало лечение. Също така собено внимание в нашата практика отделяме на превенцията и редовната профилактиката, като за нас тя е най-добрият начин за поддържането на здрави зъби и венци за цял живот и дълготрайност на протетичните реставрации. 

Когато вече липсват зъби или те са силно разрушени, ние ще разработим заедно с Вас Вашия индивидуален план за лечение, който да отговаря максимално на конкретните Ви нужди. В зависимост от ситуацията предлагаме различни протетични решения и използвайки най-съвременни технологии и методи за възстановяване, ние ще върнем отново красотата и здравето на Вашата усмивка.

За нас е важно всеки един пациент да е добре информиран за различните терапевтични алтернативи и да може дейно да участва в планирането на неговото лечението. 

Запознайте се с терапевтичния ни спектър!

Perfect Smile
Image by Goby
AdobeStock_239374392.jpeg
AdobeStock_277311336.jpeg
AdobeStock_184863602.jpeg
AdobeStock_126047877.jpeg

ЕСТЕТИЧНА СТОМАТОЛОГИЯ

Керамични фасети, циркониеви корони, избелване на зъби и минимамално инвазивни методи

Красивата и здрава усмивка е основен фактор за добро самочувствие.
Ние искаме Вие гордо да показвате Вашите бели и красиви зъби. В зависимост от индивидуалното състояние на зъбите ние предлагаме различни методи за постигане на най-естетичен вид на Вашата усмивка.

ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ

Bleaching

Избелването на зъби или известно още като "Bleaching" представлява козметично изслетляване на цвета на Вашите естествени зъби. Когато се прилага контролирано от специалист и не прекалено често, избелването е добър начин да се подобри естетиката на Вашите естествени зъби без други по-инвазивни протетични процедури. Основно методите за избелване се разделят на два типа: директно в нашата практика ("in-office bleaching"), както и чрез използването на индивидулно изработени шини за вкъщи  ("home-bleaching").

ЕНДОДОНТИЯ

Кореново лечение

Ендодонтията е специалност в денталната медицина, която се занимава с заболяванята на пулпата (зъбния нерв) и кореновото лечение. Чрез ендодонтската терапия ние можем да спасим Вашите естествени зъби. Днес модерните методи в еднодонтията, които прилагаме в нашата практика- оптическо увеличение със специални лупи, електронно определяне на дължината на кореновия канал чрез апекслокатор и машинната обработка с гъвкави никел-титаниеви пили, позволяват запазването на зъби със сложна анатомия и криви коренови канали, за които преди години лечението не би било възможно.

Как се стига до инфекция на зъбния нерв, научете по-долу.

ПРОТЕТИКА И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ДЪВКАТЕЛНАТА ФУНКЦИЯ

Коронки, мостове и протези

Протетиката е специалност в стоматологията, която с занимава с възтановяването на липсващи и силно разрушени зъби, възвръщането на дъвката функция и естетичният вид на усмивката. В зависимост от индивидуалното състояние на съзъбието има различни терапевтични методи.

Много важен фактор за успешното протетично лечение  е възстановяването на захапката и възвръщането на нормалната дъвкателна фукция. 

ПАРОДОНТОЛОГИЯ

Гингивитът е възпаление на венците, причинено от зъбната плака при недостатъно добро почистване на зъбите.  Когато се лекува навреме чрез оптимиране на устната хигиена и професионално почистване на зъбите, гингивитът е напълно обратимо заболяване. Нелекуваният хроничен гингивит води до появата на пародонтит.

Пародонтитът или също така наричан пародонтоза, е деструктивно възпалително заболяване не само на венците, но и на зъбодържащия апарат и е главна причина за загуба на зъби в зряла възраст. Пародонтитът засяга повече от 30 % от хората над 30 годишна възраст и тъй като най-често протича хронично и не причинява болка, остава дълго време незабелязан от пациента. Най-чест симптом е  засиленото кървенето на венците. 

 

 

ПРОФИЛАКТИКА И ПРЕВАНТИВНА СТОМАТОЛОГИЯ

Професионално почистване на зъби

Искате да имате здрави и красиви зъби?

Пътят към Вашата най-красива усмивка започва от грижата, която полагате за Вашите зъби всеки ден!

Поддържането на здрави зъби е начин на живот.

Ние  с удоволствие ще покажем на Вас и Вашите деца как да се грижите за зъбите си по най-добрия начин.

Редовните контролни прегледи и професионалното почистване на зъби са неизменна част от това.

Лечение на пародонтит и гингивит

AdobeStock_203216802.jpeg
Image by S&B Vonlanthen

ДЕТСКА СТОМАТОЛОГИЯ

Индивидуална грижа за нашите най-малки пациенти

За да се радваме цял живот на здрави зъби е важно грижата за тях да започне от най-ранна детска възраст, създавайки още от тогава правилните хигиенни навици. В нашата практика предлагаме стоматологично лечение за Вашите деца, силанизиране на постоянни зъби, както и индивидуална профилактика и инструкции за хигиена за най-малките пациенти.

ШИНИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ХЪРКАНЕ

ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА БРУКСИЗЪМ

Прекомерно скърцане или стискане със зъби

Като бруксизъм се определя парафункция (анормална активност) на дъвкателните мускули, характеризираща се с прекомерно стискане или скърцане със зъби. То може до доведе както до болки в облатта на дъвкателните мускули, лицето и темпоромандибуларната (долночелюстната) става, така и до изтриване на зъбите и главоболие. Най-често бруксизмът се лекува със специална шина, която е носи през нощта и намалява напрежението в мускулите и ставата и предпазва зъбите от изтриване.

Лечение на обструктивна сънна апнея

Съвременен метод за лечение на хъркане и на леки до средни форми на  сънна апнея е чрез използването на специални индивидуални шини по време на сън. Лечението се извършва след предварителна консултация със специалисти по УНГ и медина на съня. Шините, които предлагаме в нашата практика Silensor-sl®  и TAP® се  изработват в сертифицирани лаборатории в София и Германия.

Услуги: Our Services

Заповядайте при нас и ни разкажете от какво имате нужда.

Нашият екип с удоволствие ще Ви посрещне!

Запишете си час днес!

РАБОТНО ВРЕМЕ

С предварително уговорен час

понеделник - петък: 8:00 - 17:30 ч.
събота и неделя: почивни дни

ProDent_01_edited.jpg
bottom of page