top of page

Д-Р МАРИЯ БЕНЧЕВА

лекар по дентална медицина и специалист по протетика на DGPro

Д-р Мария Бенчева завършва стоматология през 2011 година с отличие в Рейнски-Фридрих-Вилхелм Университет в Бон, Германия. От 2012  до 2014 г.  д-р Бенчева работи като лекар по дентална медицина в реномираната частна практика на д-р Тапела и д-р Зонеборн в Бон, където събира ценен опит в голяма част от областите на съвременната дентална медицина, с фокус върху консервативната стоматология, изцяло керамичните реставрации и ендодонтията.

Ръководена от желанието за професионално развитие на най-високо академично ниво от 2014 до 2018 г. д-р Бенчева работи като клиничен асистент в катедрата по протетика на стоматологичния факултет на Университет Бон, където специализира в областта на протетичната стоматология. Освен изнасянето на лекции в областта на протетиката и воденето на клинични практически курсове за студенти и държавни изпити, отговорностите на Д-р Бенчева в университетската клиника в Бон включват протетичната рехабилитация на сложни случаи, с фиксирани или подвижни реставрации, често включващи имплантати, както и воденето на консултационен час за диагностика и лечение на краниомандибуларна дисфункция.

През 2015 г. д-р Бенчева защитава своята докторска дисертация и получава научната степен Dr. med. dent.

През 2016 г. добива квалификация за използване и диагностика с техниката DVT (Digital Volume Tomography) или познат още като CBCT или 3D рентген.

Maй 2019 г. д-р Бенчева завършва успешно реномираната следдипломна специализация по протетична стоматология към Немското Дружество по Протетика и Биоматериали (DGPro) в Германия и получава акредитацията "Qualified Specialist in Prosthetics with Further Education of DGPro"

През 2019 г. д-р Бенчева става част от нашия екип и е първият Специалист по Протетика на DGPro, практикуващ в България.

Д-р Бенчева е активен член на Немското Дружество по протетична Стоматология (DGPro), Немското Дружество по дентална, орална медицина и лицевочелюстна хирургия (DGZMK) и Българския Зъболекарски Съюз (БЗС). Посетила е редица международни конгреси и курсове в областта на протетиката, ендодонтията и краниомандибуларната дисфункция.

logo DGPro.png
Logo-color бзс.png

РАБОТНО ВРЕМЕ

С предварително уговорен час

понеделник - петък: 8:00 - 17:30 ч.
събота и неделя: почивни дни

ProDent_01_edited.jpg
bottom of page