top of page

ПРОФИЛАКТИКА

Превантивна стоматология

ИНДИВИДУАЛНА ПРОФИЛАКТИКА И ПРОФЕСИОНАЛНО ПОЧИСТВАНЕ НА ЗЪБИТЕ

Искате да имате здрави и красиви зъби?

Пътят към Вашата най-красива усмивка започва от грижата, която полагате за Вашите зъби всеки ден!

Поддържането на здрави зъби е начин на живот.

Ние  с удоволствие ще покажем на Вас и Вашите деца как да се грижите за зъбите си по най-добрия начин.

Редовните контролни прегледи и професионалното почистване на зъби са неизменна част от това.

Perfect Smile

КОНТРОЛЕН ПРЕГЛЕД

Редовните контролни прегледи на зъбите и венците позволяват да се следи индивидуалното състояние на устата и евентуални кариеси или възпаления да се лекуват още в начален стадий. Често болката на зъба се появява едва, чак когато заболяването е напреднало. Затова препоръчваме контролните прегледи да се извършват регулярно - два пъти годишно, дори при липсата на оплаквания.

AdobeStock_280639516.jpeg

ПРОФЕСИОНАЛНО ПОЧИСТВАНЕ НА ЗЪБИТЕ

Професионалното почистване на зъбите представлява интензивно почистване и полиране на зъбите и междузъбните пространства  с помощта на специални инструменти. Чрез него се отсранява не само зъбен камък, а и зъбна плака, конкременти и оцветявания от зъбите, като специално внимание се обръща на местата, които са трудно достъпни за пациента при нормалната домашна хигиена на устата.

Често пациентите възприемат погрешно почистването на зъби като изцяло козметична процедура. Действително чрез професионалното почистване се отсраняват и оцветяванията от чай, кафе, тютюнопушене и др., което води до това зъбите  да изглеждат по-бели, гладки и красиви, но естетичният ефект далеч не е най-важният от стоматологична гледна точка.

Редовното професионално почистване на зъби представлява един от основните и най-важни методи в стоматогията за превенция на кариес, гингивит и пародонтит. За поддържането на здрави зъби и венци Немската Камара на Стоматолозите препоръчва професионално почистване на зъби стандартно един или два пъти годишно, в зависимост от индивидуалното състояние  на устата .

 

Когато хигиената за устата е затруднена, например при пациенти с големи протетични конструкции или по време на ортодонтско лечение с брекети, както и при пациенти, страдащи от пародонтит, се налага почистване за зъбите и в по-кратки интервали.

При нас професионалното почистване на зъби започва с преглед на индивидуалната хигиена на устата, при желание визуализиране на зъбната плака чрез оцветяване и индивидуални инструкции как да подържате най-добре Вашите зъби и в домашни условия. 

След това отсраняваме внимателно зъбен камък и плака с утразвук, премахваме оцветяванията и полираме обстойно, за да може дълго да се радвате на осезаемо по-гладки и бели зъби. Колкото по-гладка е повърхността на зъба, толкова по-малко плака се задържа. Накрая нанасяме флуориден лак или гел, който минерализира зъбите и ги предпазва от кариес.

 

Girl Brushing Dad's Teeth

ПРОФИЛАКТИКА ЗА ДЕЦА

За да се радваме цял живот на здрави зъби е важно грижата за тях да започне от най-ранна детска възраст, създавайки още от тогава правилните хигиенни навици.
 

В нашата практика предлагаме силанизиране на постоянни зъби, индивидуална профилактика, училище за здрави зъби и професионално почистване и за най-малките пациенти. Както при възрастните, така и при децата, се препоръчва посещението при стоматолога за преглед и следене на правилна хигиена на устата да е два пъти годишно.

РАБОТНО ВРЕМЕ

С предварително уговорен час

понеделник - петък: 8:00 - 17:30 ч.
събота и неделя: почивни дни

ProDent_01_edited.jpg
bottom of page