top of page

ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ

ИЗБЕЛВАНЕ НА ВАШИТЕ ЗЪБИ

Избелването на зъби, известно още като "Bleaching", представлява козметично изслетляване на цвета на Вашите естествени зъби. Предпоставка за това е липсата на неизлекувани кариеси и дефекти по зъбите, както и плака и зъбен камък. 

Когато избелването се извършва контролирано от професионалист и не прекалено често, то не вреди на Вашите зъби.

Методите за избелване се разделят на два типа: директно в нашата практика ("in-office bleaching"), както и чрез използването на индивидулно изработени шини за вкъщи  ("home-bleaching"). 

Чрез избелването в денталната практика ("in-office bleaching") резултатите се постигат по-бързо, тъй като гелът за избелване е по-концентриран и се използва под контрола на стоматолога, като допълнително се активира със специална лампа. Обикновено едно посещение е достатъчно.

При избелването вкъщи ("home-bleaching") се изискава повече време и постоянство за постигане на желания резултат. Гелът, който е по-ниско концентриран и специално разработен за използване в домашни условия, се поставя в индувидуално изработени от зъботехник пластмасови, прозрачни шини, които трябва да се носят няколко часа на ден или през нощта в продължение на около 1-2 седмици. Продължителността на терапията зависи от изходният цвят на зъбите и желания избелващ ефект. За израборването на шините се взимат предварително индивидуални отчатъци на двете челюсти.

РАБОТНО ВРЕМЕ

С предварително уговорен час

понеделник - петък: 8:00 - 17:30 ч.
събота и неделя: почивни дни

ProDent_01_edited.jpg
bottom of page