top of page

ЕСТЕТИЧНА СТОМАТОЛОГИЯ

Вашата най-красива усмивка

КЕРАМИЧНИ ФАСЕТИ, ЦИРКОНИЕВИ КОРОНИ, ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ И МИНИМАЛНО ИНВАЗИВНИ РЕСТАВРАЦИИ

Протетични  и минимамално инвазивни методи

Красивата и здрава усмивка ни дава самочувствие увереност!

Нашата цел е Вие да се смеете с удоволстие и от сърце и гордо да показвате Вашите бели и красиви зъби!

 

В зависимост от индивидуалното състояние на зъбите ние предлагаме различни методи за постигане на най-естетичен вид на Вашата усмивка.

При малки дефекти е възможно постигането на много добри естетични и функционални резултати чрез използването на модерни композитни материали в цвят, сливащ се с естествения зъб (фотополимерни пломби), като възтановаването е ориентирано изцяло спрямо рамките на дефекта (минимално инвазивно).

 

Когато Вашите зъби са здрави и Вие желаете само те да бъдат по-бели, различните методи за избелване, описани по-долу, Ви дават много добра възможност за подобряване на естетиката на Вашите естествени зъби, без използването на по-инвазивни протетични методи.

При наличието на  по-големи дефекти за възстановаването на функцията и естетиката на зъбите се налага използването на различни протетични конструкции, изработени индивидуално от зъботехник- керамични фасети, частични корони (инлей, овърлей) или цели корони, като за най-добра естетика се използват изцяло керамични материали.

Керамичните фасети за тънки люспи от порцелан (0,3 до 1 мм), които се залепват по специален начин на предната част на зъбите. Те се изработват индивидуално от специализиран зъботехник, с когото обсъждаме подробно какъв би бил най-естетичният вид за усмивката на всеки отделен пациент. Така керамичните фасети позволяват промяна на формата и цвета на предните зъби и постигане на красива естествена усмивка.
Предимството в сравнение с керамичните корони е, че Вашите зъби се изпиляват минимално. Предпоставка за това са зъби, които нямат големи дефекти или кореново лечение.

AdobeStock_272720505.jpeg

ИЗЦЯЛО КЕРАМИЧНИ КОРОНИ

Развитието на модерната стоматология предлага вече изработването на коронки и мостове без метал.

В зависимост от индикацията (естетика, здравина, натоварване) има различни видове изцяло керамични материали, като например циркониев диоксид (познати като циркониеви корони) или гласкерамика.

Основно предимсто на безметалните конструкции е естетиката и транслуцентността на реставрацията, които наподобяват естестевените зъби. Също така се избягват неприятните метални ръбове на короните, които понякога се появават при отдръпването на венците с течение на времето. Друго важно предимство е и добрата биологичната поносимост на материала циркониев диоксид, който при корони стигащи дълбоко под венеца, осигурява най-дорби резултати на адаптация на маргиналния пародонт.

Изцяло керамичните конструкции имат и своите лимитации, например при големи мостови конструкции.

AdobeStock_126047877.jpeg

ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ

Избелването на зъби или известно още като "Bleaching" представлява козметично изслетляване на цвета на Вашите естествени зъби. Когато избелването се извършва контролирано от професионалист и не прекалено често, то не вреди на Вашите зъби. Предпоставка за това е липсата на неизлекувани кариеси и дефекти по зъбите, както и плака и зъбен камък. 
Методите за избелване се разделят на два типа: директно в нашата практика ("in-office bleaching"), както и чрез използването на индивидулно изработени шини за вкъщи  ("home-bleaching"). Чрез избелването в денталната практика ("in-office bleaching") резултатите се постигат по-бързо, тъй като гелът за избелване е по-концентриран и се използва под контрола на стоматолога, като допълнително се активира със специална лампа. Обикновено едно посещение е достатъчно. При избелването вкъщи ("home-bleaching") се изискава повече време и постоянство за постигане на желания резултат. Гелът, който е по-ниско концентриран и специално разработен за използване в домашни условия, се поставя в индувидуално изработени от зъботехник пластмасови, прозрачни шини, които трябва да се носят няколко часа на ден или през нощта в продължение на 1-2 седмици. Продължителността на терапията зависи от изходния цвят на зъбите и желания избелващ ефект. За израборването на шините се взимат предварително индивидуални отчатъци на двете челюсти.

РАБОТНО ВРЕМЕ

С предварително уговорен час

понеделник - петък: 8:00 - 17:30 ч.
събота и неделя: почивни дни

ProDent_01_edited.jpg
bottom of page